Begejstret for Møn

Lasse fandt nogle fine ørreder i det grumsede vand under klintenOmkring 70 engagerede lystfiskere havde fundet vej til årets Møn Session, der blev afviklet i weekenden den 15-17. september. Blandt deltagerne var Lasse Elmgren, der havde taget den lange vej helt fra Randers for at deltage i løjerne.

Geddesjov ved planetariet

Henrik fik en fin gedde i farvandet ud for planetarietI anledning af Naturens Dag søndag den 10. september havde Fiskeringen og grejforretningen Sport Dres arrangerer fisketur til St. Jørgenssøerne i København. Den mulighed havde Henrik Kjeldsen benyttet sig af, og han fortæller om begivenheden:

Færgemanden deler guldkasketter ud

Christian Lauridsen og hans søn Lucas fik guldkasketter af Carsten Færgemand (th)Hvis man lejer båd hos Carsten Færgemand Hansen fra Mønbådene i Stege, for man ikke bare chancen for at fange en stor gedde ude i brakvandet. Hvis man er så heldig og/eller dygtig at fange en gedde på en meter eller længere fra en af Carstens både, får man en guldkasket, hvor fangerens navn og geddens længde er broderet bagpå.

Gratis fiskeri i Sct. Jørgen Søerne

I forbindelse med Naturens Dag 2017 søndag den 10. september, afvikler Fiskeringen i samarbejde med Sport Dres et gratis lystfiskeriarrangement – "Fisk hvor du bor". Det foregår i Sct. Jørgen Søerne i det indre København.

Der kan fiskes i Sankt Jørgens Sø, både det nordlige og sydlige bassin, undtagen "Svineryggen" i det sydlige bassin.

Tidspunkt: Søndag d. 10/9 2017 kl. 10.00 til 14.00.

Fin stemning ved mange fisk ved Sydvestjysk Fiskekonkurrence

Vinder af geddeklassen Arne Jensen og Jens LygumI weekenddagene 25. til 27. august afholdt Sydvestjydsk Sportsfiskerforening for 9. gang sin store Fiskekonkurrence ved Kongeå og Sneum Å med hele 130 deltagere fra nær og fjern. Rammen om det vellykkede arrangement var et stort telt opslået bag det gamle mejeri i Jested få meter fra Kongåen.

SPIKE tilbage på brakvandet i ny båd

Lars Henrik Andersen, der laver geddeagn og driver guidevirksomhed under navnet SPIKE, er efter en pause igen ude på brakvandet omkring Møn. Han har fået en nye båd, som han tester i øjeblikket, og det går rigtig godt, for de tre første ture har givet ham 50 gedder.

Otte af gedderne fik han onsdag eftermiddag, hvor han ude på vandet mødte en anden båd med Mads Grosell ombord. Han testfiskede produkter fra Savage Gear, og Lars fik et par agn, han kunne afprøve.

Fint sensommerfiskeri i noret

Tobias Peitsch fangede en flot gedde på 110 cm midt i augustCarsten Færgemand Hansen, der driver bådudlejningen Mønbådene i Stege, fortæller, at sensommeren har budt på fint fiskeri efter brakvandsgedder i Stege Nor.

Mange turister benytter sig af muligheden for at leje båd og komme ud på geddejagt i noret, og selvom de måske ikke har det store lokalkendskab, lykkes det dem ofte at fange rigtig fint med gedder.

Fisk hvor du bor

På Naturens Dag den 10. september bliver der mulighed for at fiske i St. Jørgen søerneDen 10. september 2017 afvikler Friluftsrådet Naturens Dag, og i den forbindelse inviterer Fiskeringen i samarbejde med Sport Dres til lystfiskeri i St. Jørgen søerne i København under overskriften ”Fisk hvor du bor”.

Speedfishing i Stege

Der blev fisket fra de nye broer ved Stege HavnFredag den 21. juli var der premiere på et nyt fiskekoncept ved havnen i Stege. Her havde Carsten Færgemand fra Mønbådene nemlig arrangeret en Speedfishing-konkurrence.

Det gik ud på, at 16 mennesker fiskede på skift i 15 minutter fra de nye broer på Stege Havn. Hvert hold var i aktion tre gange, hvor det gjaldt om at fange den største gedde.

Fire gange personlig rekord

Carstens personlige rekord lyder nu på 104 cm og 7,3 kgCarsten Færgemand driver bådudlejningen Mønbådene i Stege, og når lejligheden byder sig, tager han også nogen gange ud for at fiske efter gedderne i noret.

Det var også tilfældet søndag den 6. august, hvor han oplevede det særlige at sætte ny personlig gedderekord tre gange indenfor bare 45 minutter om aftenen. Største fisk måle 102 cm og vejede 7 kg.

Udgiv indhold