Makreller på molen

Publiceret den 19.07.2016 - 20:46

Man kan lige så godt gøre sig det lidt behageligt. Siddende makrelfiskeri fra molen ved Det røde Pakhus i RudkøbingAllerede i maj dukkede de første makreller op i sydfynske farvande, og her midt på sommeren er der makreller overalt. På bestemte tidspunkter – vel at mærke. Makrellerne er nemlig ikke helt til at regne med. De er altid på farten. Men når der først dukker en makrel op, er der som regel flere. Ligesom der dukker flere lystfiskere op på broer, moler og kajer, når rygtet om makrellerne spreder sig.

Nogle af de gode steder i det sydfynske er Svendborg Havn, Rudkøbing Havn, molen ved Valdemars Slot, hvor ’Helge’ lægger til (og ved molen på Grasten) samt ved Gulstav på sydspidsen af Langeland og Maegårds Odde ved Skårupøre Sund.

Generelt er det sådan, at makrellerne er mest aktive tidlig morgen og igen hen mod aften, og det gælder i udpræget grad ved kysten, for eksempel ved Gulstav. Men særlig ved havne og moler kan der være gang i den hele dagen, og det er faktisk makreller i pæne størrelser i denne tid.

Fiskeriet fra moler og havne kræver ikke det store lystfisker-kørekort. Man kan enten fiske med et af de særlige makrelforfang med glimmer på – eventuelt et sildeforfang, eller man kan mede efter makrellerne – med flåd og for eksempel et stykke sild på krogen. Det siges, at medefiskeriet giver de største makreller.

For dem med båd er der rigtig gode muligheder i for eksempel Svendborgsund og lidt nord for Langelandsbroen – dér hvor sejlrenden ”knækker”.

Indtil videre kun med en enkelt makrel i spandenDet mest effektive er at bruge silde- eller makrelforfang - som Nis Sarup, Rudkøbing, har her.