500 år gammel spærring ved Hyldal Mølle er snart fortid

 Niels SørensenRebild Kommune er i gang med at forbedre faunapassage og fjerne stuvezone ved Hyldal Mølle i Hyldal Møllebæk. Den forbedrede faunapassage åbner for ca.

Stor havørred på 7,2 kilo vandt Uggerby Å cup

Årets vinder, af Uggerby å cup 2017, blev Allan Jensen fra Morild, med en havørred på hele 7,2 kg fordelt på 86 cm. Den blev fanget på en lille wobler.Nordjyllands største fiskekonkurrence ved navn Uggerby Å Cup blev en succes med 190 deltagere heraf var hele 37 juniorer.

87 % god økologisk tilstand i Lindenborg Å

Ørrederne trives i de nordjyske vandløb i takt med at spærringer fjernes DTU Aqua undersøgte sidste år Lindenborg Å og tilløb til Mariager Fjord. Bestanden af ørreder er generelt gået frem og er meget store i de undersøgte vandløb. Se mere om ørredtætheder i de forskellige vandløb i hele landet på kortet her.

Liver Å fiskekonkurrence for alle den 22.-23. September

I år er der fiskevejr næsten hver dag, så chancerne er gode for en stor oplevelse ved åen. Lystfiskeriforeningen for Liver Å inviterer alle til åben fiskekonkurrence i Liver Å den 22.-23. September (næste weekend).

Lang Lindenborg Å havørred på 90 cm

Per Bruun med sin kæmpe havørred på 9,4 kilo. Billedet er taget med mobil og i svær belysning.En af veteraner ved Lindenborg Å, Per Bruun, har fanget en af åens kæmper, som han efterhånden har for vane.

To blåfinnede tun fanget og mærket

Den ene tun som desværre døde ved mærkningsforsøget er her fotograferet med fangeren Peter Edvardsen fra Team Blikfang - Skipper Tore Svendsen.Lørdag den 9. september startede det danske mærkningsprojekt for blåfinnede tun i Skagen.

Få havørreder til Ryå fiskekonkurrence

Søndag den 3. september afholdte sportsfiskersammenslutningen nedre Ryå (SNR) den årlige fiskekonkurrence. Der var ca. 40 deltager og der blev fanget flere forskellige fiskearter. Her kan nævnes brasen, aborre, skaller og havørreder. Konkurrencen blev afviklet i rigtig flot efterårsvejr.

Registrering af store bækørreder

Binderup Å er kendt for sine smukke og store bækørreder ud over Danmarks grænser. Den 20. september elektrofisker DTU Aqua i Binderup Å og PIT-mærker (lille elektronisk dims) bækørreder som er større end 25 cm. Det gør de for at få ny viden om de store bækørreder i forbindelse med et forskningsprojekt. Næste år kommer de tilbage for at lave kontrolfiskeri og indsamle data. Masser af havbars på vestkysten

Jari med en smuk og stor havbars fra vestkysten Fiskeriet efter den stærke havbars er rigtig godt på den jyske vestkyst. Der er flere meldinger om fangst af denne sensommer gæst. En af dem som har haft stor succes er Jari. På bare 3 fisketurer er det blevet til 31 bars, hvoraf 13 var over mindstemålet på 42 cm.

12,5 kilo havørreder

Torben med den ene af sine to store havørreder over 6 kilo.Torben Burchardt fra Aalborg havde indtil for nylig ikke fanget en havørred i år, selvom han har været ude ved åen flere gange. Den 24. august var han af sted igen sammen med fiskemakkeren Jens Hjorth. Denne aften blev helt speciel for Torben for her fik han virkelig hul på bylden ved Lindenborg Å.

Udgiv indhold